ÖZELLEŞTİRİLECEK OLAN DERİNCE LİMANINA BÖLGE ODALARI OLARAK TALİBİZ.

• 15.11.2013

ÖZELLEŞTİRİLECEK OLAN DERİNCE LİMANINA BÖLGE ODALARI OLARAK TALİBİZ.

ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ’ne ait Derince Limanı, 36 yıl süreyle, “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek olan ihalenin 10 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşeceğini söyledi.

Başkan Bayraktar; Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, geçici teminat bedeli 30 milyon dolar olarak belirlenen ve doküman bedeli 20 bin lira olan ihale, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile ihale açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek, denilen bu ihaleye Doğu Marmara Kalkınma Ajansı üyeleri olan Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ve Kocaeli, Bolu, Düzce ve Yalova İl ve İlçelerinde bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları olarak bizlerde talip olduk dedi.

ATSO Başkanı Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "ATSO olarak bu süreçte üzerimize düşen görevi yapmamız, bu aşamada stratejik işbirliğinde pozisyon almamız lazım. Bu ilçenin Ticaret ve Sanayi yükünü bizler çekiyorsak nimetlerinden de elbette ki bölge Ticaret ve Sanayicileri olarak bizler yararlanmalıyız. Birçok odada bunun örneklerini görmemiz mümkün. İktisadi Kapasite artışı için imar planı mayıs ayında onaylanan Derince Limanı'nda bin 322 metre uzunluğu olan bir iskele ile 8 rıhtım bulunuyor. Aynı anda 10 geminin yanaşabildiği rıhtımların derinlikleri 4 metre ile 15 metre arasında değişirken, limana en fazla 250 metre boyunda 100 bin.tonluk gemiler yanaşabilmekte. Coğrafi konumu, operasyonel potansiyeli ve planlanan kapasitesi ile Türkiye'nin en stratejik limanlarından biri olan Derince Limanı'nın gelecekte Türkiye'nin en büyük konteyner limanlarından biri olarak hizmet vermeye devam etmesi bekleniyor.

Başkan Bayraktar Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıda, bölge odaları ve borsaları olarak bir şirket kurarak TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait Derince Limanını alımı için ihale dosyası hazırlayarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) müracaat edeceklerini söyledi.

• ÖZELLEŞTİRİLECEK OLAN DERİNCE LİMANINA BÖLGE ODALARI OLARAK TALİBİZ.